fbpx

Er was eens...

…een meisje van 6 jaar oud. Ze woonde met haar ouders en jonger broertje in een dorpje in Brabant. Toen het meisje in groep 3 zat leerde ze lezen en schrijven. Er ging een wereld voor haar open! Wat waren er veel avonturen te ontdekken in boeken. Vanaf die leeftijd ging ze zelf verhalen bedenken. Stiekem vertelde ze de verhalen aan haar knuffelberen en poppen. 

Het meisje werd 8 jaar oud en ze ging de verhalen opschrijven. Overal. In haar dagboek, schriftjes of gewoon in haar hoofd. Nog steeds stiekem. Het waren haar verhalen en alleen zij mocht ze lezen

Het meisje werd 12 jaar oud. Ze schreef haar eerste verhaal met een begin, midden en einde. Een verhaal over een pauw. Een pauw die andere dieren zo prachtig vond, maar zijn eigen pracht niet zag. Dit verhaal verstopte ze in haar kamer. Het was haar verhaal. 

Het meisje las boeken van Thea Beckman en Carry Slee. Zij werden haar helden. Stel je voor, dat haar verhaal in een echt boek zou komen te staan. Met echte illustraties. Poeh, dat is toch wel echt heel spannend. Dat zou ze nooit doen! 

Het meisje werd 14 jaar oud en zag foto’s van het Kinderboekenbal. Hoe gaaf zou het zijn om daar naar toe te mogen. Een uitnodiging ontvangen. Dat zou geweldig zijn! Je mooiste jurk aan, andere schrijvers ontmoeten en elkaar inspireren. Maar dit was alleen een droom. Stel je voor dat ze dat tegen andere zou zeggen. Zouden ze haar uitlachen? En wat zouden ze wel niet denken? Nee, dat ging ze absoluut niet doen.

Thea Beckman en Carry Slee. Zij werden haar helden. Stel je voor, dat haar verhaal in een echt boek zou komen te staan. Met echte illustraties. Poeh, dat is toch wel echt heel spannend. Dat zou ze nooit doen!

Het meisje werd 16 jaar oud, de verhalen bleven in haar hoofd. Bang om uitgelachen te worden. 
Het meisje werd 20 jaar oud, de verhalen bleven in haar hoofd. Wat zouden mensen over haar denken? 
Het meisje werd 25 jaar oud, haar eerste twee kinderen kregen een leeftijd dat ze hen voor kon gaan lezen. Boekjes van Annie M.G. Schmidt en andere prachtige verhalen kwamen tevoorschijn. Stel je voor, dat het meisje een boek zou schrijven en dit uit zou mogen brengen! 

Het meisje werd 31 jaar oud. Met haar Kinderatelier leert ze kinderen groots te denken, niet op te geven en van elke droom een plan te maken. Waarom deed ze het zelf niet? 

Omdat ze bang was om uitgelachen te worden? 
Omdat ze bang was voor meningen van anderen? 
Omdat ze bang was dat niemand haar boek zou willen kopen? 
Gewoon, omdat ze bang was? 

Maar wat als ze haar verhaal niet op papier zou zetten? 
Dan zou niemand haar verhaal horen. 
Dan zou ze niemand kunnen inspireren. 
Dan zou ze haar kennis niet kunnen delen. 

Dan zou haar droom nooit uitkomen. 
Stel je voor dat dat gebeurt. 

Aangemoedigd door haar eigen droom en verlangen, maakte het meisje een plan. Ze voerde het plan uit. 
Het meisje schreef haar verhaal, vond een illustrator en gaf haar prentenboek in eigen beheer uit. 

Het meisje heet Laura Langens en is supertrots op haar verhaal, haar boek en alles wat ze wil, kan en mag delen. 
Ondertussen heeft ze vier boeken in eigen beheer uitgegeven. In nog geen jaar tijd heeft ze meer dan 10.000 boeken verkocht. 
Dit had ze nooit durven dromen! 

En ze leefde nog lang en gelu…


Ho, wacht even! Dit verhaal is nog niet af.

Het meisje gaat naar het Kinderboekenbal, omdat ze genomineerd is. Hoe mooi is het dat ze zoveel verschillende kinderen heeft kunnen bereiken met haar verhaal. Haar verhaal wordt doorverteld, verspreidt en het inspireert anderen. Er zijn duizenden boeken verkocht en het ligt in boekhandels. Ze praat er met zoveel mogelijk mensen over, waardoor ze miljoenen mensen mag inspireren. 
Het meisje wint een griffel, gewoon omdat ze doet wat ze voelt, zonder zichzelf te beperken. Omdat ze groot en grenzeloos blijft dromen en haar verhaal blijft delen. 

En ze leeft nog lang en gelukkig. 

Over Laura

Samen met mijn man Teun en onze drie kinderen, Lana, Tijn en Diede, wonen we in Geffen. Dit is een klein dorpje in Brabant. 

Al van jongs af aan teken en schilder ik veel. Bij deze tekeningen verzond ik dan een verhaal. Deze verhalen hield ik voor mezelf, bang om deze te delen met anderen. 
Nu is het tijd om mijn verhalen te gaan vertellen. Aan iedereen die het horen wil. 

Ik ga graag uit eten met Teun, lees boeken, luister naar (klassieke) muziek of podcasten, wandel door de bossen of over het strand, speel met de kinderen, ben een tikkeltje perfectionistisch en wil graag de controle houden. Ik ben een gevoelsmens en probeer mijn licht op je te laten schijnen, zodat jij ook jouw licht vindt. 

Laura Langens draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches