Jij hoeft de droom van je kind niet altijd te realiseren

We vinden het erg belangrijk dat onze kinderen gelukkig zijn. We willen hen helpen bij alles wat ze lastig vinden en willen hen laten ontdekken hoe ze tot een goede oplossing komen. Soms willen we de dingen zelf voor ze oplossen. Gewoon om teleurstelling te voorkomen. Toch hoef jij niet altijd de droom van je kind te realiseren. 

Stel je voor: je kind wil een nieuwe fiets. Een roze fiets met een witte lamp en witte handvaten. Natuurlijk met een mooi mandje voorop en een bel met bloemetjes erop. 
Of misschien wil je kind wel die gave blauwe crossfiets. Uiteraard zonder bagagedrager en met gave uitlopende handvaten. 
Maar jij hebt geen geld om een nieuwe fiets te kopen. Of je vind het gewoon niet nodig om een nieuwe fiets te kopen omdat hij net een nieuwe fiets heeft gehad. 

Jij hoeft niet altijd de droom van je kind te realiseren. Er zijn meerdere manieren waarop jouw kind die fiets kan manifesteren. 
Misschien doet je kind wel mee met een kleurwedstrijd en wint je kind die prachtige crossfiets die hij had gevisualiseerd. 
Of misschien is het buurmeisje te groot geworden voor haar fiets, waardoor jouw dochter die prachtige roze fiets krijgt. 
Misschien komen opa en oma op een dag met die prachtige fiets aan. 

Kortom, jij hoeft niet altijd de droom van je kind te realiseren. Wij hebben hetzelfde meegemaakt. Onze oudste dochter Lana wilde dolgraag een konijn. Wij vinden echter dat konijnen rond horen te huppelen in het bos en wij wilde dus geen konijn voor Lana kopen. 
Toch bleven we haar stimuleren in haar droom. Misschien kregen ze op school een konijn waar de leerlingen voor mochten zorgen. Misschien kochten ze bij de gastouder een konijn of misschien kwam er wel elke ochtend een wild konijntje snuffelen in de tuin. 
Lana bleef haar droom houden. We hielpen haar visualiseren en het vertrouwen houden dat haar droom uit kon komen. 

Op een dag belde mijn broertje. Hij had samen met zijn vriendin twee konijnen. Echter blijkt mijn schoonzus allergisch te zijn voor konijnen. Ze zochten dus een plekje waar ze de konijnen neer mochten zetten. Of dat bij ons kon? Lana sprong natuurlijk een gat in de lucht! 
De twee konijnen hebben lange tijd bij ons binnen rondgehuppeld en hebben uiteindelijk een grote ren buiten gekregen. 

Zo heeft Lana haar droom gemanifesteerd. Het enige wat wij hebben gedaan is haar het vertrouwen laten houden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *