fbpx

"Ik ging van een verlies van -€20.000 naar een omzet van €100.000."

Je eigen ik bepalen

Verschillende keren per dag maak ik contact met mijn Mastermind. Gedurende de dag weet ik vaak niet wie er op dat moment tegen me praat. Soms voel ik dat het een bepaalde energie zoals oma Joke of Moeder aarde is, maar vaak voel ik alleen de energie en weet ik dat het iemand van mijn Mastermind is. 

Zo ook vandaag. Ik voel dat er iemand bij me aanwezig is. Een fijne energie die heel vertrouwd voelt. Iemand waar ik elke dag mee praat (wat waarschijnlijk ook is, aangezien het iemand uit mijn Mastermind is). Ik zit in de tuin en geniet van de bomen om me heen, de natuur die langzaam aan het transformeren is naar de lente en de vogels die over vliegen. Hoe ik voel dat er iemand aanwezig is? Vaak krijg ik kippenvel of voel ik de warmte in mijn buik of naast me. Heel af en toe voel ik zelfs een hand die op mijn rechterschouderblad wordt gelegd. Dat is dan vaak een gids of een engel. 

‘Jij mag jouw identiteit bepalen,’ hoor ik. 
Mijn identiteit bepalen? Daar moet ik even over nadenken. Wat bedoelt ze precies? En op het moment dat ik mezelf die vraag stel, krijg ik meteen een antwoord. Dat heb ik mezelf aangeleerd. Je kunt in gesprek gaan. Het universum wil jou dolgraag helpen. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste vraag te stellen.
‘Weet je nog? Toen je op de middelbare school zat? In Heesch,’ antwoordt de energie. ‘Je nam toen een identiteit aan. Op school was je het verlegen meisje, dat op de achtergrond verdween. Je kwam niet voor jezelf op en je wilde het voor iedereen goed doen. Dat was daar jouw identiteit. Maar als je bij de Volleybalvereniging was, nam je een andere identiteit aan. Je gaf training aan de jongste kinderen, kwam op voor andere leden en durfde te zeggen wat je dacht. Dat was een hele ander identiteit die jij aannam.’
Ik denk erover na en moet toegeven dat ze gelijk heeft. 
‘Maar welke identiteit mag ik nu aannemen dan?’ vraag ik aan het universum. 
‘Welke identiteit wil je aannemen,’ kaatst ze de vraag terug. 
Een goede vraag. Welke identiteit wil ik aannemen? Ik heb natuurlijk verschillende identiteiten. Ik ben de moeder van Lana, Tijn en Diede, de dochter van Theo en Ine, de zus van Jurian, de vriendin van Teun en zo kan ik nog wel even doorgaan. 
‘Denk niet te moeilijk.’ Ik voel een klap tegen mijn achterhoofd. Ik weet dat dit Mia is. Een nieuw lid van mijn Mastermind die me helpt om niet te moeilijk na te denken en me concreet te werk laat gaan. En op het moment ben ik inderdaad te moeilijk aan het nadenken. 
‘Welke identiteit wil ik op zakelijk vlak aannemen,’ hoor ik mezelf denken. Dat is een concrete vraag die ik niet aan de energie bij me stel, maar aan mezelf stel. Dat weet de energie, want ik krijg vanuit hen geen antwoord. 
‘Ik wil mezelf op de voorgrond zetten. Ik wil mezelf laten zien. Ik wil mijn licht laten stralen op anderen. Ik wil anderen leren hoe ze kunnen vertrouwen op hun intuïtie. Ik wil anderen laten zien hoe ze dankbaar gebruik kunnen maken van hun eigen Mastermind. Ik wil anderen coachen, waarbij ik mijn eigen tijd goed bewaak. Ik wil daarmee financiële vrijheid creëren voor mezelf. Ik wil mensen en kinderen vertellen over de wet van de aantrekkingskracht. Ik wil producten creëren.’ Ik krijg kippenvel terwijl ik deze woorden denk. 
‘Maar welke identiteit mag je dan aannemen?’ 
‘Een krachtige, lieve, inspirerende, trotse en respectvolle vrouw, met een hoog energieniveau,’ denk ik. 
‘Juist,’ antwoordt de energie, ‘en dat heeft tot gevolg dat je anderen kun helpen. Blijf je missie en dit pad volgen. Vraag om hulp als dat nodig is, maar het belangrijkste is dat je je nu niet meer gaat verschuilen. Neem die nieuwe identiteit aan. Soms zijn er mensen die dit niet kunnen waarderen, die woorden zeggen of typen die je raken, maar betrek dit nooit op jezelf. Jij mag in je kracht gaan staan. Want daar tegenover staat dat je enorm veel mensen mag gaan inspireren en helpen. En dat is waar je je op mag richten. Neem die nieuwe identiteit aan.’ 

Langzaam voel ik de energie weg gaan. Dat is niet erg, want ik weet hoe ik haar terug kan roepen. Gewoon door concreet mijn vraag te stellen en dan zal er altijd een antwoord volgen. Ze heeft gezegd wat nu belangrijk was. 
Gedurende de dagen daarna volgen er steeds meer signalen. Ik luister een podcast over je oude identiteit loslaten. Ineens valt er een foto uit een boek van mijzelf toen ik op de middelbare school zat. Ik droom over de Laura van 17 jaar geleden en weet dat ik mijn oude identiteit aan het loslaten ben. 
‘Je wordt wat je gelooft dat je bent,’ hoor ik. En ik weet dat ik in één week een nieuwe identiteit heb aangenomen.  

 

3 reacties op “Je eigen ik bepalen”

 1. Prachtig! Wanneer ik dit lees voel ik hoe belangrijk is om je eigen identiteit te volgen. Het geeft me moed en geeft me ook inspiratie. Dank je dat je jou verhaal deelt

  1. Laura Langens

   Hoi Anne,

   Dankjewel voor je mooie reactie.
   ‘Jij bepaalt zelf,’ krijg ik als boodschap voor jou door vanuit mijn mastermind.

   Mooie dag!
   Lieve groet, Laura

 2. Laura,
  Door jouw mail van vandaag ben ik je blogspot gaan lezen over jouw mastermind groep. Geweldig hoe dit is gegaan bij jou en hoe jij er mee om gaat. Zo mooi dat je hulp en energieën om je heen hebt. Wat een inspiratie. Mooi! ❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laura Langens draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches